Menselijke en dierlijke urine verwijdering.

Traumaclean doneert faceshields aan frontliners
16 april 2020
Schoonmaken na een sterfgeval mag dat?
17 december 2023
Traumaclean doneert faceshields aan frontliners
16 april 2020
Schoonmaken na een sterfgeval mag dat?
17 december 2023

In het zuiden van Nederland heeft Traumaclean een klus uitgevoerd waar er sprake was van menselijke en dierlijke urine verspreid door de gehele woning. 

De verhuurder van deze woning heeft ons ingeschakeld omdat zij de penetrante lucht van urine niet uit het huis verwijderd kregen, na inspectie door Traumaclean bleken muren, trappen en vloeren vervuild te zijn met menselijke en dierlijke urine. Traumaclean heeft vervolgens in een dag de complete woning volledig gereinigd en ontgeurd.

Gevaren:
Dierlijke urine kan verschillende gevaren met zich meebrengen, afhankelijk van de bron, de gezondheidstoestand van het dier en de omstandigheden waaronder het wordt blootgesteld. Hier zijn enkele mogelijke gevaren:

  1. Ziektekiemen en bacteriën: Urine kan bacteriën, virussen en andere micro-organismen bevatten die ziekten kunnen veroorzaken. Sommige dieren kunnen dragers zijn van ziekteverwekkers die schadelijk zijn voor mensen.
  2. Chemicaliën: Dierlijke urine kan verschillende chemische stoffen bevatten, zoals stikstof, ammoniak en hormonen. In sommige gevallen kunnen deze stoffen schadelijk zijn voor het milieu of de gezondheid van mens en dier.
  3. Allergenen: Urine van bepaalde dieren, zoals knaagdieren, kan allergenen bevatten die bij sommige mensen allergische reacties kunnen veroorzaken, zoals astma of huidirritaties.

Over het algemeen wordt menselijke urine als niet gevaarlijk beschouwd, maar het kan enkele aspecten bevatten die aandacht verdienen. Hier zijn enkele potentiële gevaren die verband houden met menselijke urine:

  1. Infectieziekten: In de urine van een persoon met een infectie van het urinewegstelsel kunnen ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen of schimmels aanwezig zijn. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan persoonlijke hygiëne om de verspreiding van infecties te voorkomen.
  2. Medicijnresten: Menselijke urine kan sporen bevatten van medicijnen die door het lichaam zijn uitgescheiden. Hoewel de concentraties meestal laag zijn, kunnen ze problematisch zijn als ze in grote hoeveelheden in het milieu terechtkomen.
  3. Urinezuur en ammoniak: Urine bevat urinezuur en ammoniak, die in hoge concentraties irriterend kunnen zijn voor de huid en de ogen. In gesloten ruimtes kan de geur van ammoniak ook als onaangenaam worden ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *