Hoarding

Hoarding schoonmaak behelst het opruimen, schoonmaken en reinigen
van een woning die vaak gevaarlijk vol staat met voorwerpen, waardoor het
regelmatig ook erg vervuild blijkt te zijn.


Bij calamiteiten kunt u ons 24/7 bereiken:


085-0470665


Verzamelwoede schoonmaak (Hoarding)


Hoarding schoonmaak behelst het opruimen, schoonmaken en reinigen van een woning die vaak gevaarlijk vol staat met voorwerpen, waardoor het regelmatig ook erg vervuild blijkt te zijn. Soorten vuil waar wij tijdens een hoarding schoonmaak mee in aanraking zijn gekomen zijn bijvoorbeeld:

Zakken gevuld met menselijke ontlasting, flessen gevuld met menselijke urine, bevuilde matrassen, gebroken meubels, overtallige hoeveelheden oud of verrot voedsel, overleden huisdieren, overvolle toiletten en wasbakken. Maar er is ook een grote kans om uitwerpselen te vinden van ratten, muizen, ongedierte, etc. en huisdieren en ongedierte die nog levend door de voorwerpen en het vuil rennen.

Uitwerpselen bevatten allerlei soorten ziekten, en tenzij je de relevante hepatitis, tetanus, en andere prikken hebt gekregen kan schade aan je gezondheid door blootstelling aan gevaarlijke en dodelijke ziektes een reële kans zijn tijdens het schoonmaken. Er moet tevens zeer goed opgelet worden voor scherpe objecten (messen, gebroken, glas, naalden of andere scherpe objecten). Indien een scherp object besmet is en iemand zich hieraan snijdt, kan dit tot allerlei zeer nare en soms levensbedreigende ziektes leiden. Het schoonmaken van een hoarder woning brengt dan ook vele gezondheidsrisico’s met zich mee en kan ertoe leiden dat een betrokkene zeer ziek wordt.

Wanneer er dus wordt vastgesteld dat een woning zodanig is beïnvloed door de verzamelwoede, is het uiterst belangrijk om de woning professioneel schoon te laten maken zodat de omgeving weer veilig en leefbaar wordt. Al onze medewerkers betreden de woning altijd beschermend van top tot teen in beschermende werkkleding, met de juiste materialen en middelen om de ruimte schoon en hygiënisch te maken.Diepte reiniging en desinfectie


Uitwerpselen bevatten allerlei soorten ziekten, en tenzij je de relevante hepatitis, tetanus, en andere prikken hebt gekregen kan schade aan je gezondheid door blootstelling aan gevaarlijke en dodelijke ziektes een reële kans zijn tijdens het schoonmaken. Er moet tevens zeer goed opgelet worden voor scherpe objecten (messen, gebroken, glas, naalden of andere scherpe objecten). Indien een scherp object besmet is en iemand zich hieraan snijdt, kan dit tot allerlei zeer nare en soms levensbedreigende ziektes leiden.

Het schoonmaken van een hoarder woning brengt dan ook vele gezondheidsrisico’s met zich mee en kan ertoe leiden dat een betrokkene zeer ziek wordt.