Ontruiming

Ontruiming gevolgd door specialistische reiniging van vervuilde ruimtes.
Dit kan komen door hoarding, verwaarlozing, duivenpoep, nicotineaanslag, of drugsproductie.
Wij hebben de expertise om deze processen van A tot Z voor u uit te voeren of te monitoren.


Bij calamiteiten kunt u ons 24/7 bereiken:


085-0470665


De gevaren van wietplantages


Wiet groeit in vochtige omgevingen, wietplanten moeten dan ook constant bewaterd worden. Met alle kweek en groeilampen die haast 24/7 aanstaan om het zonlicht na te bootsen, wordt de ruimte ook nog eens ontzettend warm. Wanneer ruimtes langere tijd warm en vochtig blijven, zorgt dit ervoor dat hout gaat uitzetten, gipsplaten afbrokkelen, en schimmel zich gaat ontwikkelen in haast onvoorstelbare hoeveelheden. De aanwezige schimmel en het vocht zal door vloerbedekking en muren heen dringen, en zal zich primair gaan nestelen in de zolder, de ruimte die kwekers vaak gebruiken om te ventileren.

Al deze apparatuur heeft ook aardig wat energie nodig om 24/7 te kunnen blijven draaien. Criminelen creëren daarom vaak allerlei zelfgemaakte systemen om op illegale wijze stroom en water af te tappen. U kunt zich voorstellen dat dit geen goed idee is met alle vocht die aanwezig is in illegale wietplantages, en verhoogt dan ook aanzienlijk het gevaar op elektrocuties en branden.

Tot slot zijn er ook nog andere bijkomende gevaren zoals: gevaarlijke chemicaliën die tijdens het productieproces worden gebruikt (pesticiden, fungiciden, meststoffen etc.), in de lucht terecht komen, en daarmee muren en plafonds vervuilen en aantasten.


Goede bescherming is essentieel om ongevallen te voorkomen.

het verwijderen van schimmel


Het grootste vervuilingsprobleem dat wietplantages met zich meebrengen is schimmel. Het proces om schimmel te verwijderen is niet per se gigantisch moeilijk, noch levensgevaarlijk (zolang je goed beschermd bent) – maar is wel ontzettend complex en zeer tijdrovend. Wanneer men zonder enige kennis en kunde schimmel gaat verwijderen kunt u er zeker van zijn dat er schimmeldeeltjes de lucht in worden geblazen. Deze deeltjes landen vervolgens op andere oppervlakken en beginnen diverse nieuwe schimmelkolonies. De reden waarom dit voorkomen moet worden is omdat naast de materiële schade, schimmel ook kan leiden tot allerlei allergische reacties en irritaties, denk hierbij aan luchtweg- en huidaandoeningen. Het is dus erg belangrijk dat alle aanwezige schimmels correct en veilig worden verwijderd.

" Soms is het zelfs nodig om een ruimte compleet kaal te strippen. "